NHL: Colorado zdolalo Los Angeles. Stalo sa najlepším tímom základnej časti

TA3/TASR
14.5.2021 07:28

Hokejisti Colorada získali Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti NHL. Vo svojom záverečnom vystúpení zdolali na svojom ľade Los Angeles 5:1 a nazbierali 82 bodov rovnako ako Vegas, Avalanche však majú väčší počet víťazstiev v riadnom hracom čase (34). "Zlatí rytieri" ich mali na konte tridsať.

NHL: Colorado zdolalo Los Angeles. Stalo sa najlepším tímom základnej časti
TASR/AP

Colorado sa stalo najúspešnejším tímom po tretí raz od sezóny 1985/1986, keď sa začala udeľovať Prezidentská trofej. Predtým sa im to podarilo v ročníkoch 1996/1997 a 2000/2001. V druhom prípade získali aj Stanleyho pohár. V tejto sezóne vstúpia do play off v domácom prostredí proti St. Louis. Prvé stretnutie je na programe v pondelok.

Záverečný zápas proti Los Angeles rozhodli v druhej tretine, keď  v priebehu siedmich minút otočili stav na 4:1, dvakrát sa presadil Tyson Jost, ktorý strelil aj víťazný gól. Ďalšie zásahy pridali Pierre-Edouard Bellemare, Joonas Donskoi a v závere druhej časti hry stanovil skóre duelu Andre Burakovsky.

V ďalšom zápase Západnej divízie St. Louis zdolalo Minnesotu 7:3. Už skôr bolo jasné, že Blues skončia na poslednej postupovej štvrtej priečke, Wild vstúpia do vyraďovačky z tretieho miesta a čaká ich Vegas, séria odštartuje v nedeľu.

St. Louis - Minnesota 7:3


Colorado - Los Angeles 5:1

Calgary - Vancouver 4:1



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok