V Tatrách definitívne ukončili lyžiarsku sezónu. Trvala necelý mesiac

TA3 TASR
13.5.2021 12:14

V Lomnickom sedle uzavreli lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách. Poslední lyžiari sa vyviezli lanovkou do Lomnického sedla v stredu. Informoval o tom komunikačný manažér spoločnosti Tatry Mountain Resorts Marián Galajda.

V Tatrách definitívne ukončili lyžiarsku sezónu. Trvala necelý mesiac
TASR/Milan Kapusta

Ako priblížil, lyžovačku vo Vysokých Tatrách odštartovali 12. decembra minulého roka na Štrbskom Plese. Potom nastala nútená prestávka v súvislosti s pandémiou od 1. januára až do 21. apríla. Znovu otvorili 22. apríla a v stredu 12. mája už uzavreli lyžiarsku sezónu vo Vysokých Tatrách práve v Lomnickom sedle, ktoré bolo k dispozícii od 7. mája. Galajda zdôraznil, že na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku - v Lomnickom sedle sa počas tejto sezóny lyžovalo celkovo šesť dní.

„Aktuálna sezóna vo Vysokých Tatrách trvala 31 dní. Nebyť covidu a nútenej prestávky, lyžiari by mohli na svahoch stráviť viac ako 150 dní. Prišli sme teda takmer o štyri mesiace zo sezóny. Tá bola síce dramaticky kratšia, ale sme radi, že aj napriek okolnostiam sme lyžiarom dokázali sprostredkovať parádne zimné zážitky,“ uviedol manažér strediska Lukáš Brodanský.

Posledná možnosť v tejto sezóne využiť na lyžovačku lanovky bude počas najbližšieho víkendu (15. - 16. 5.) v Jasnej. Z južnej i severnej strany Chopku budú však k dispozícii už iba neupravené zjazdovky. „Ak to snehové podmienky dovolia, možno sa podarí prekonať rekordný zápis z roku 2016, keď sa v Jasnej lyžovalo do 15. mája,“ dodal Galajda.

Lanovky v Starom Smokovci a v Tatranskej Lomnici sú už v letnej prevádzke. Do konca mája môžu ešte návštevníci obdivovať Tatranský ľadový dóm na Hrebienku.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok