Matovič sa ozval z USA. Rokuje o budúcnosti košických oceliarní

TA3
13.5.2021 10:34

Minister financií Igor Matovič sa ozval z Pittsburgu, kam odcestoval rokovať s predstaviteľmi koncernu U.S. Steel o budúcnosti košických oceliarní. Na sociálnej sieti pozdravil domov na Slovensko a zverejnil fotografie z miest, ktoré počas návštevy USA stihol navštíviť.

Matovič sa ozval z USA. Rokuje o budúcnosti košických oceliarní
TASR/Jaroslav Novák

O výsledku rokovaní expremiér zatiaľ neinformoval. Matovič po prílete do USA navštívil Most Andyho Warhola v Pittsburghu v Pensylvánii a miesto, kde bola podpísaná Pittsburská dohoda. Ako ďalej na Facebooku napísal, v pláne mal dve kľúčové rokovania o budúcnosti košických oceliarní. Matovič ešte v stredu na Facebooku informoval, že jeho cieľom je urobiť z U.S. Steel Košice okrem ekonomického lídra aj "ekologického lídra Východu."

Témou rokovaní má byť prechod na nízkouhlíkovú ekonomiku, zníženie emisií skleníkových plynov v priemysle, ale aj Plán obnovy a odolnosti SR, informoval o Matovičovej tlačový odbor ministerstva financií. Matovič odletel do USA na pozvanie spoločnosti U. S. Steel, adresované predsedovi vlády SR a ministrovi financií SR. Rokovanie nadväzuje na predchádzajúce stretnutia s vedením spoločnosti U. S. Steel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok