NHL: Vegas deklasovali San Jose a získali Jenningsovu trofej

TA3 TASR
13.5.2021 07:20

Hokejisti Vegas Golden Knights uzavreli svoje účinkovanie v základnej časti NHL víťazstvom nad San Jose 6:0. Dvoma zásahmi sa na triumfe podieľal Dylan Sikura, pre ktorého to bol prvý dvojgólový duel v profilige.

NHL: Vegas deklasovali San Jose a získali Jenningsovu trofej
TASR/AP (ilustračné)

Vegas získalo Trofej Williama M. Jenningsa za najmenej inkasovaných gólov v základnej časti, dostalo ich iba 124 s priemerom 2,21 na zápas. "Zlatí rytieri" si udržali vedúcu pozíciu v rámci celej súťaže o dva body pred Coloradom.

Avalanche však zdolali Los Angeles tiež 6:0 a ak zvíťazia vo svojom záverečnom zápase, opäť proti Kings, získajú Prezidentskú trofej pre najlepší tím základnej časti na úkor Vegas. V drese Colorada zažiaril  J.T. Compher, ktorý dosiahol prvý hetrik v NHL.

Kapitán Edmontonu Connor McDavid si v stretnutí s Montrealom pripísal dve asistencie a natiahol sériu aspoň s dvoma bodmi na sedem zápasov. Oilers zdolali súpera 4:3 po predĺžení. McDavid má na konte 104 bodov (33+71) v 55 dueloch. Edmonton zakončí základnú časť na druhom mieste v Severnej divízii a v 1. kole play off sa stretne s Winnipegom. V drese Montrealu odohral slovenský útočník Tomáš Tatar 15:18 minúty. Jeho tím čaká na úvod vyraďovačky vedúce mužstvo Severnej divízie Toronto.

Montreal - Edmonton 3:4 pp


Ottawa - Toronto 4:3 pp


Colorado - Los Angeles 6:0


San Jose - Vegas 0:6


St. Louis - Minnesota 4:0


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok