O Kováčikovej väzbe rozhoduje súd, výsluch je neverejný

TA3 TASR
11.5.2021 10:48

O väzbe bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika rozhoduje v utorok Špecializovaný trestný súd. Výsluch je neverejný. Kováčika zadržali vlani v októbri v rámci akcie Judáš a následne obvinili. V súčasnosti čelí obžalobe pre korupciu a zneužitie právomoci verejného činiteľa.

Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Pamela Záleská ukončila výsluch bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Na utorkovom neverejnom zasadnutí rozhoduje o väzbe po podaní obžaloby aj o žiadosti obhajoby o prepustenie na slobodu. K vyhláseniu rozhodnutia by malo dôjsť najskôr o 15.00 h, avizovali Záleská aj obhajca obvineného Erik Magál.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na súd obžalobu na Dušana Kováčika obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších trestných činov 20. apríla. Dušana Kováčika zadržali a obvinili v októbri 2020 a stále je väzobne stíhaný. Po prvý raz požiadal o prepustenie z väzby. Svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka nedávno nezistil dôvody na zrušenie jeho obvinenia. Nevyhovel tak návrhu obvineného.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok