Po streľbe v ruskej škole pribudlo mŕtvych. Deti vyskakovali z okien

TA3 ČTK TASR
11.5.2021 09:36

Počet obetí streľby v jednej zo stredných škôl v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike sa zvýšil na deväť. Ruské tlačové agentúry najskôr informovali o jedenástich mŕtvych. Miestne úrady a Národný protiteroristický výbor neskôr priniesli iné čísla. Útočník bol podľa nich jeden. Medzi obeťami sú deti i dospelí. Zranených pri streľbe bolo 21 ľudí.

Útočník identifikovaný ako 19-ročný Iľnaz Gaľaviev spustil streľbu v škole č. 175 približne o 9.30. Úrady ho zadržali a začali vyšetrovanie. Muž podľa informácií TASS konal sám.

Agentúra TASS dodala, že po incidente bola posilnená bezpečnosť vo všetkých školách v meste. Časť školákov zo školy, kde došlo k streľbe, už medzičasom evakuovali a rozmiestnili do okolitých základných a materských škôl, kde sú im k dispozícii psychológovia.

Očití svedkovia informovali, že niekoľko detí sa po vypuknutí streľby v škole zachraňovalo tak, že vyskakovali z okien svojich tried. Agentúra TASS dodala, že zadržaný útočník nebol žiakom strednej školy, kde útočil. V čase útoku bolo v škole 714 detí, asi 70 zamestnancov, z toho 52 učiteľov, dodal TASS.

Ruský prezident Vladimir Putin kondoloval pozostalým po obetiach. Putin takisto v reakcii na streľbu nariadil v utorok preskúmať legislatívu týkajúcu sa držby zbraní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok