Ďalšia miestenka do Tokia. Slalomár Beňuš skončil v Ivrei druhý

TA3 TASR
9.5.2021 15:28

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš bude v Tokiu obhajovať striebornú medailu v C1 z OH 2016. Účasť v Japonsku si vybojoval na ME v Ivrei, keď v nedeľnom finále obsadil druhé miesto. Jeho krajan Michal Martikán bol na siedmej priečke. Alexander Slafkovský nepostúpil do finále.

Ďalšia miestenka do Tokia. Slalomár Beňuš skončil v Ivrei druhý
SITA/Martin Kovačič

Beňuš predviedol čistú a svižnú jazdu, rýchlejší bol iba Francúz Denis Gargaud Chanut, ktorý najprv inkasoval 50-sekundovú penalizáciu, ale neskôr ju rozhodcovia odvolali a s 1,10-sekundovým náskokom získal zlato. Tretí bol Nemec Sideris Tasiadis s mankom 1,92 s na víťaza. Martikán sa vyhol penalizácii, ale pôsobil strnulejšie a vypádloval si siedme miesto so stratou 3,22 sekundy na Gargauda Chanuta.

Beňuš si vďaka striebru vybojoval aj účasť pod piatimi kruhmi. Uľahčil mu to Slafkovský, ktorý išiel v semifinále príliš pomaly a obsadil nepostupovú 16. priečku, na najlepšiu desiatku mu chýbalo 0,64 sekundy. V internej nominačke uspel Beňuš s 87 bodmi, Slafkovský a Martinkán mali zhodne 83 bodov. Do úvahy sa brali tri najlepšie výsledky z ME, zo 4. a 5. kola Svetového pohára 2019 a MS v Seu d'Urgell 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok