Zápasníčka Molnárová sa v Tokiu nepredstaví. Na olympijskej kvalifikácii prehrala v osemfinále

TA3 TASR
7.5.2021 14:55

Slovenskej reprezentantke v zápasení Zsuzsanne Molnárovej sa nepodarilo získať miestenku na OH 2020. Na svetovej olympijskej kvalifikácii v Sofii prehrala v piatok v osemfinále hmotnostnej kategórie do 68 kg s Danute Domikaiyteovou z Litvy 4:6 a vypadla z bojov o Tokio.

Zápasníčka Molnárová sa v Tokiu nepredstaví. Na olympijskej kvalifikácii prehrala v osemfinále
TASR/Pavol Zachar

Molnárová vstúpila do turnaja v buharskej metropole víťazstvom nad Eun Sun Jeong, Kórejčanku zdolala na lopatky. V osemfinále začala proti Domikaiyteovej nádejne, vedenie však neudržala, keď súperka z Litvy v záverečnej minúte otočila stav. Prípadná účasť slovenskej reprezentantky v repasáži už z hľadiska olympijských ambícií nič nerieši, keďže do Tokia sa kvalifikujú v každej kategórii iba finalisti.

Zo Slovákov si miestenku na OH zatiaľ vybojoval iba voľnoštýliar Boris Makojev, ktorý si ju zabezpečil vo štvrtok postupom do finále hmotnostnej kategórie do 86 kg. V piatok bude bojovať o prvenstvo na turnaji. Účasť na olympiáde tesne unikla Tajmurazovi Salkazanovi, majster Európy z Varšavy podľahol v semifinále kategórie do 74 kg Bielorusovi Magomedchabibovi Kadimagomedovi. V sobotu ešte zabojujú o Tokio klasici Leoš Drmola (67 kg) a Denis Horváth (77 kg).

Svetová olympijská kvalifikácia v Sofii - ženy do 68 kg:
kvalifikačné kolo: Zsuzsanna MOLNÁROVÁ (SR) - Eun Sun Jeong (Kór. rep.) 12:3 na lopatky
osemfinále: Danute Domikaiyteová (Lit.) - MOLNÁROVÁ 6:4 na body

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok