COVID automat: Bordové okresy majú byť len dva, väčšina bude ružová

TA3
5.5.2021 12:43

Prichádza ďalšie uvoľňovanie. Viaceré okresy by mali od pondelka 10. mája opäť zmeniť farbu. Ako uviedol Denník N, bordové okresy by mali byť po víkende už len dva - Myjava a Považská Bystrica. Zvyšné okresy by mali byť v ružovej farbe.

COVID automat: Bordové okresy majú byť len dva, väčšina bude ružová
TASR/Pavel Neubauer (ilu)

V treťom stupni varovania - v bordovej fáze - sú od 3. mája okresy Ilava, Kysucké Nové Mesto, Lučenec, Martin, Myjava, Poltár, Považská Bystrica, Trenčín, Turčianske Teplice a Tvrdošín.

Od 10. mája  by sa mali prepnúť z bordovej do červenej fázy okresy Trenčín, Ilava, Kysucké Nové Mesto, Martin, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Poltár a Lučenec.

V bordovej fáze by teda mali zostať od 10. mája už len Myjava a Považská Bystrica.

V druhom stupni varovania - v červenej fáze - sú od 3. mája okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I.-V., Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Gelnica, Hlohovec, Humenné, Kežmarok, Košice I.-IV., Košice-okolie, Krupina, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poprad, Prešov, Prievidza, Púchov, Revúca, Rimavská Sobota, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Šaľa, Senec, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trebišov, Trnava, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Žilina a okres Zvolen.

Od 10. mája by sa mali z červenej do ružovej fázy prepnúť okresy Brezno, Liptovský Mikuláš či Rimavská Sobota, ale aj hlavné mesto Bratislava a Košice. V ružovej fáze by mala byť po novom od 10. mája väčšina okresov.

V prvom stupni varovania - ružovej fáze - sú od 3. mája okresy Dunajská Streda, Komárno, Nitra, Nové Zámky, Skalica, Sobrance, Stropkov, Topoľčany a okres Zlaté Moravce.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok