Telá v Indii spaľujú i na parkoviskách, nakazených dramaticky pribúda

TA3 TASR
4.5.2021 08:49

V Indii dramaticky pribúdajú počty nakazených ochorením COVID-19. Aktuálne už prelomili hranicu 20 miliónov. Krajina sa tak po Spojených štátoch stala druhou na svete, ktorá presiahla tento míľnik. Hoci oficiálne štatistiky v prepočte na počet obyvateľov nie sú horšie ako v niektorých európskych krajinách, experti upozorňujú, že realita môže byť 5 až 10-násobne horšia.

Celkový počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v Indii presiahol v utorok 20 miliónov, informuje agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady. Pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 naďalej spôsobuje v indických nemocniciach pohromu. Za uplynulých 24 hodín pribudlo v krajine 357.229 infikovaných, čím ich celkový počet stúpol na 20,3 milióna, spresnilo indické ministerstvo zdravotníctva.

Počet obetí ochorenia COVID-19 stúpol o 3449 na 222.408. Mnoho expertov sa domnieva, že skutočný počet je oveľa vyšší, pripomína AFP.

V hlavnom meste Naí Dillí, ktoré patrí k najviac zasiahnutým, v sobotu oznámili predĺženie lockdownu, ktorý sa mal skončiť v pondelok, o ďalší týždeň. Nemocnice v metropole sú preťažené a chýbajú tam lôžka, lieky i kyslík, v dôsledku čoho mnohí ľudia zomierajú bez toho, aby dostali zdravotnícku starostlivosť. Plné sú i pohrebiská a mnohé krematóriá pracujú nepretržite, pričom telá obetí pandémie spopolňujú okrem iného i na parkoviskách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok