Ako byť na terase v bezpečí? Takto zmenšíte riziko nákazy

TA3 TASR
3.5.2021 11:47

Ak ide o prevádzku s obsluhou na terase a personál neurčí inak, je vhodné sa nechať obslúžiť a nechodiť osobne k výčapu či pokladnici. Pripomína to Úrad verejného zdravotníctva SR.

Ako byť na terase v bezpečí? Takto zmenšíte riziko nákazy
TASR/Jaroslav Novák

"Na terasu vstúpte s nasadeným rúškom alebo respirátorom, vydezinfikujte si ruky a takto sa usádzajte k stolu," spresnila Daša Račková, hovorkyňa ÚVZ. Zdôraznila, že je potrebné si vyberať miesto na sedenie tak, aby bol zákazník od iných hostí vzdialený aspoň dva metre.

"Prevádzkovateľom sa minulý rok ťažko preverovalo, či za stolom na terasách skutočne sedia osoby zo spoločnej domácnosti, a vznikali tak konfliktné situácie. V súčasnej situácii však odporúčame, aby ste preferovali spoločnosť ľudí, s ktorými žijete v jednej domácnosti alebo s nimi zvyknete tráviť čas v rámci kolektívu," dodala Račková. Pripomenula, že vírus môže mať inkubačný čas až 14 dní.

ÚVZ preto odporúča medzi stretnutiami s rozličnými skupinami ľudí dodržiavať dostatočne dlhý časový odstup. "Aby ste nechtiac nezaniesli vírus do viacerých, inak nesúvisiacich kolektívov," vysvetlila Račková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok