V prípade prípravy vraždy Klaus-Volzovej určili Ruskovi nový termín

TA3 TASR
3.5.2021 09:25

Predseda senátu Okresného súdu Bratislava II vytýčil nový termín procesu s bývalým riaditeľom TV Markíza Pavlom Ruskom a spol. v prípade prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

V prípade prípravy vraždy Klaus-Volzovej určili Ruskovi nový termín
TASR/Jaroslav Novák

Podľa rozpisu činnosti OS Bratislava II by sa malo pojednávanie uskutočniť 10. júna. Proces je naplánovaný, tak ako aj v minulosti, do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave. Vo februári aj v apríli boli pojednávania zrušené z dôvodu protiepidemických opatrení. Vo veci sa naposledy konalo koncom novembra 2020, keď vypovedala bývalá riaditeľka kancelárie expremiéra Vladimíra Mečiara Anna Nagyová a ďalší svedkovia.

V kauze prípravy vraždy figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený Mikuláš Černák a jeho spoločník Miloš Kaštan. Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Rusko u Černáka, ktorý mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája 2019. Kýbel i Rusko účasť na príprave vraždy popreli. Černák a Kaštan sa k činu priznali.

Ruska a podnikateľa Mariana Kočnera odsúdil 12. januára 2021 Najvyšší súd SR na 19-ročné tresty odňatia slobody v kauze televíznych zmeniek. Trest si Rusko odpykáva v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok