Pápež sa modlí za skončenie pandémie, odštartoval ružencový maratón

TA3 TASR
2.5.2021 16:20

Pápež František v sobotu začal májovú reťaz ružencových modlitieb za skončenie pandémie a obnovenie obvyklého spoločenského a pracovného života. Maratón modlitieb na tento úmysel bude pokračovať počas celého mája na rôznych pútnických miestach po celom svete.

Pápež sa modlí za skončenie pandémie, odštartoval ružencový maratón
TASR/AP

Prvé modlitebné zhromaždenie sa konalo v sobotu v Gregoriánskej kaplnke Baziliky sv. Petra za účasti pápeža a asi 150 veriacich. Po večernom úvode vo Vatikáne modlitba ruženca pokračovala vo Walsinghame v grófstve Norfolk na východe Anglicka. Osobitný úmysel prvého dňa modlitbovej reťaze bol za duše všetkých zosnulých.

V nedeľu podvečer bude modlitbová reťaz pokračovať v nigérijskom Elele. Na pondelok je naplánovaný prenos ružencových modlitieb z Čenstochovej v Poľsku a v utorok z mesta Nazaret. Pápežská rada na podporu novej evanjelizácie do reťaze ružencových modlitieb pozvala 30 vybraných mariánskych pútnických miest piatich kontinentov, odkiaľ sa budú denne konať televízne a internetové prenosy. Ruženec sa bude predmodlievať laik z niektorej z miestnych rodín, pričom bude pri modlitbe používať ruženec požehnaný pápežom.

Každý deň sa úmysel modlitby zvlášť zameria na nejakú špecifickú skupinu, napr. na chorých, lekárov a zdravotníkov, dobrovoľníkov, starých ľudí, nezamestnaných a ľudí v materiálnej núdzi, rodiny s deťmi či mládež, tehotné ženy, väzňov, učiteľov, národy trpiace vojnou, ale aj na všetkých zosnulých i na tých, ktorí prežívajú žiaľ po strate blízkeho človeka. Cyklus modlitieb sa zavŕši 31. mája, keď záverečné modlitby vo Vatikánskych záhradách prednesie samotný pápež František.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok