Neuveríte, čomu sa venoval muž za volantom. Šokovaní boli aj policajti

TA3 TASR
30.4.2021 11:54

"Slovensko nevidelo šokujúcejšie video," píše Polícia SR na svojom Facebooku. Vodič zastal pri kraji diaľnice, aby "mohol užiť neznámu kryštalickú látku". Následne pokračoval v jazde.

Neuveríte, čomu sa venoval muž za volantom. Šokovaní boli aj policajti
Polícia SR

Bratislavská polícia na sociálnej sieti zverejnila video, ktoré veľmi presne zachytáva muža, ktorý si "spravil lajnu" a následne si šňupol. "Vodič zastal ešte tak, že sme sa na jeho počíňanie mohli pozerať ako z prvého radu," opisujú policajti. "Alarmujúce na tomto prípade je, že v jazde s vozidlom pokračoval pod vplyvom tejto látky ďalej," kritizujú.

Čo bolo ďalej? Polícia na Facebooku informuje, že po dvoch týždňoch od tejto jazdy dopravní policajti počas bežného výkonu služby zastavili v Bratislave vozidlo, ktorého vodiča podrobili kontrole. Všimli si pritom, že vodič počas kontroly javil známky požitia omamných a psychotropných látok, preto nariadili odber krvi a moču v zdravotníckom zariadení.

"Ten preukázal, že vodič viedol vozidlo pod vplyvom omamných a psychotropných látok – konkrétne kokaínu a THC. Následne bolo zistené, že ide o toho istého vodiča s tým istým motorovým vozidlom, ktorý je zachytený na kamerovom zázname," opisuje Polícia SR. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz, ďalšie konanie bude prebiehať na príslušnom orgáne. Informoval o tom hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

"Svojou ľahkovážnosťou a nezodpovedným prístupom mohol v tomto stave ohroziť život alebo zdravie ľudí, alebo spôsobiť značnú škodu na majetku," dodal hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok