Na stoličke prilepený nie som, hovorí Mičovský. Chce zabojovať

TA3
29.4.2021 20:58

Nespokojnosť poľnohospodárov je aj mojou nespokojnosťou, povedal v Téme dňa minister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Ako uviedol k stoličke ministra prilepený nie je. Vzhľadom na svoje záväzky chce bojovať ďalej aj napriek tomu, že sa mu za rezort nepodarilo z Plánu obnovy vybojovať žiadne finančné prostriedky.

Na stoličke prilepený nie som, hovorí Mičovský. Chce zabojovať
TA3

Minister pripomenul v Téme dňa svoje slová o tom, že ak sa agrosektor do Plánu obnovy nedostane, z postu odstúpi. Ako povedal vo štvrtok v relácii, na stoličke ministra prilepený nie je, no vzhľadom na jeho záväzky, ktoré sľúbil a ku ktorým sektor smeruje, musí dať prednosť boju. "V podstate je to celkom platná ponuka, len zatiaľ ju nebudem realizovať," uviedol v relácii Mičovský. Zabojovať chce s financiami, ktoré má sektor k dispozícii z iných zdrojov a chce spraviť čo najviac pre to, aby sa krajina zmenila k lepšiemu.

"Po 13 rokoch bačovania a prešustrovania miliárd" si uvedomuje, že viaceré jeho kroky ľuďom prekážajú. Uvedomuje si aj to, odkiaľ "tá nespokojnosť" pochádza.

Projekty, ktoré agrorezort predkladal do Plánu obnovy boli kvalitné, odovzdané včas a vždy sa prispôsobovali aktuálnym zadaniam, povedal Mičovský. Nebol vždy stotožnený s argumentmi, že poľnohospodári majú "miliardy akosi automaticky z Bruselu" a mali by sa uskromniť. Pripomenul, že ako jediný minister hlasovaním nepodporil Plán obnovy.

Ako v relácii uviedol, ak by chcel byť mierne kritický, povedal by, že jeho ministerstvo malo lepšie pripravené projekty pre adaptáciu krajinu na zmenu klímy. Na rozdiel od ministerstva životného prostredia by podľa Mičovského mohol agrorezort svoje opatrenia realizovať ihneď, pretože má vysporiadaných 430 katastrálnych území. Povedal, že za svoje návrhy bojovali do konca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok