Heger jasne povedal, čo si myslí o Matovičovi

TA3 TASR
29.4.2021 13:18

Premiér Eduard Heger označil vládnu koalíciu za pestrú, ale fungujúcu. Spolupráca je podľa neho dobrá a spokojný je aj so šéfom hnutia OĽANO Igorom Matovičom, ktorý ho vystriedal v čele ministerstva financií.

Heger jasne povedal, čo si myslí o Matovičovi
TASR/Martin Baumann

"Igor Matovič je človek, ktorého mám veľmi rád, je šikovný a múdry," povedal Heger v rádiu Expres v relácii Braňo Závodský Naživo. Spoluprácu s Matovičom, ako aj s ostatnými členmi vlády, si Heger pochvaľuje. Štvrtkovú cestu Matoviča do Maďarska Heger chápe ako štandardnú, vyjadril sa, že táto povinnosť spadá pod ministerstvo financií. Otázne je, či bude pri stretnutí Matoviča s maďarským ministrom zahraničných vecí Péterom Szijjártó jednou z tém aj Sputnik. „Kto sa teraz o Sputniku nerozpráva?“ vyjadril sa Heger.

Ruskou vakcínou by sme podľa Hegera mohli začať očkovať vtedy, keď budú výsledky z maďarského laboratória priaznivé. "Ak sa potvrdí, že je Sputik bezpečný, začneme očkovať," povedal s tým, že zatiaľ čakáme a on sám nemá dôvod nedôverovať maďarským výsledkom. Zdôraznil, že záleží na expertoch. Fakt, že Rusi si odviezli niekoľko stoviek vakcín zo Šarišských Michalian a sami ich perevrujú, by nás podľa premiéra brzdiť nemal.

Heger potvrdil, že zmluva o dodaní vakcíny Sputnik V sa zverejní, nevedel povedať, prečo sa tak ešte nestalo. "Jasne sme sa dohodli, že zmluva sa zverejní," vysvetlil. Ostatné má podľa neho na starosti minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Heger sa nazdáva, že sa už riešia len formality. So zverejnením podľa neho súhlasilo aj Rusko.

Spoluprácu s Matovičom, ako aj s ostatnými členmi vlády, si Heger pochvaľuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok