Za deň dve nehody detí na bicykli, 10-ročný chlapec nemal ani prilbu

TA3 TASR
29.4.2021 13:15

Ťažké zranenia utrpel 15-ročný cyklista v stredu po zrážke s osobným autom na Prešovskej ceste v Košiciach. Stalo sa tak okolo 15.30 h.

Za deň dve nehody detí na bicykli, 10-ročný chlapec nemal ani prilbu
Facebook Polície Slovenskej republiky

"Podľa doterajších zistení viedol 53-ročný vodič vozidlo značky Škoda Felicia v ľavom jazdnom pruhu v smere jazdy na Prešov, pričom na úrovni Rampovej ulice mu z pravej strany spred autobusu MHD, ktorý odchádzal zo zastávky, vošiel do jazdnej dráhy cyklista, následkom čoho došlo k zrážke," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Požitie alkoholu u účastníkov dopravnej nehody zistené nebolo. Presná príčina nehody a bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho objasňovania.

Ďalší chlapec nemal ani prilbu

K zrážke osobného auta s detským cyklistom došlo v stredu aj v Moldave nad Bodvou (okr. Košice-okolie). Podľa zistení miestny desaťročný chlapec jazdil s bicyklom po chodníku, pričom pri prechádzaní cez cestu pomedzi odstavené autá vošiel do jazdnej dráhy vozidlu zn. Škoda Octávia. Chlapec sa predtým nepresvedčil, či môže cez cestu bezpečne prejsť a vodič nestihol včas zareagovať. Požitie alkoholu u vodiča nezistili. "Maloletý cyklista, ktorý jazdil bez prilby, pri dopravnej nehode podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia," uviedla Mésarová.

Polícia upozorňuje, že so zlepšujúcim sa jarným počasím je na cestách viac cyklistov a treba preto zvýšiť pozornosť, predvídať a včas reagovať.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok