České ministerstvo vnútra museli evakuovať, nahlásili tam bombu

TA3 TASR
27.4.2021 12:03

Zamestnancov českého ministerstva vnútra museli v utorok evakuovať pre anonymnú bombovú hrozbu. Ako informovala polícia ČR na Twitteri, budovu rezortu vnútra v Prahe prehľadali policajti a pyrotechnické služby s negatívnym výsledkom a opatrenia už ukončili.

České ministerstvo vnútra museli evakuovať, nahlásili tam bombu
TASR/Twitter/Policie ČR (ilu)

"Pyrotechnická prehliadka budovy bola vykonaná s negatívnym výsledkom, polícia na mieste ukončila všetky opatrenia. Ďakujeme verejnosti za spoluprácu," uviedla česká polícia po 11.00 na Twitteri.

Vyhrážku zaznamenali o 08.47 h a budovu muselo opustiť približne 500 zamestnancov, približil spravodajský server Novinky.cz. "Na základe anonymnej vyhrážky bombou práve evakuujeme budovu ministerstva vnútra na Letnej. Prebiehajú bezpečnostné opatrenia," napísalo ministerstvo po deviatej hodine na svojom účte na Twitteri. Polícia na sociálnej sieti uviedla, že dopravná situácia v okolí bola pokojná, no ľuďom odporučili, aby zvolili inú trasu, ak je to možné.

O 11.00 h sa mala v evakuovanej budove uskutočniť tlačová konferencia, na ktorej mal minister vnútra Jan Hamáček predstaviť personálne zmeny. Očakáva sa, že Hamáček oznámi náhradu za námestníka rezortu vnútra Jakuba Kulhánka, ktorý sa stal šéfom diplomacie. Tlačový brífing bol posunutý na 12.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok