India patrí k štátom, kde pandémia vyčíňa najviac. Krajiny s ňou rušia spojenie

TA3 TASR
27.4.2021 10:19

Úrady v Indii zaznamenali v utorok už šiesty deň po sebe viac ako 300.000 novoinfikovaných koronavírusom. Za ostatných 24 hodín pribudlo 323.144 nových prípadov nákazy a 2771 súvisiacich úmrtí, informuje agentúra Reuters.

Mierny pokles

Ide o mierny pokles oproti pondelku, keď pribudlo rekordných 352.991 novoinfikovaných, avšak celkovo bolo vykonaných výrazne menej testov než v predchádzajúcich dňoch. India patrí momentálne k štátom, ktoré sú aktuálne najviac zasiahnuté epidémiou infekčnej choroby COVID-19.

Austrália sa v utorok pridala na zoznam krajín, ktoré obmedzili alebo úplne zakázali letecké spojenia z Indie. Stalo sa tak po tom, ako muž, ktorý sa vrátil z Indie do austrálskeho mesta Perth nakazil v karanténe ďalších ľudí. Následne došlo ku komunitnému šíreniu vírusu, na čo austrálske úrady zareagovali zavedením lockdownu, ako aj zákazom priamych letov z indického subkontinentu najmenej do 15 mája. Podobné opatrenia predtým prijali aj Kanada, Spojené arabské emiráty a Británia, pripomína agentúra AFP.

Pomoc od ostatných štátov

Prvá dodávka zdravotníckeho materiálu z Británie do Indie, v ktorej je aj 100 pľúcnych ventilátorov a 95 koncentrátorov kyslíka, dorazila v utorok skoro ráno do indickej metropoly Naí Dillí.

Koncom tohto týždňa do Indie dopravia aj pomoc z Francúzska. Obsahuje osem jednotiek na výrobu kyslíka napájaných z generátora, zásobníky na skvapalnený kyslík, ktoré umožnia dodávať lekársky kyslík až 10.000 pacientom za deň, ako aj špecializované lekárske vybavenie vrátane 28 pľúcnych ventilátorov, uviedlo francúzske veľvyslanectvo v Naí Dillí.
Pomoc Indii ponúkli aj Izrael, Nemecko, Európska únia ako taká i Spojené štáty.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok