Všetko o očkovaní. Ako vyzerá bežný deň vo vakcinačnom centre?

TA3
23.4.2021 08:59

Všetko o očkovaní. Tak by sa dal nazvať dnešný tematický deň, v ktorom sa na TA3 dozviete dôležité informácie nielen o vakcinácii na Slovensku. Prinesieme aj aktuálne informácie z očkovacích centier, boli sme sa pozrieť napríklad na bratislavských Kramároch. Ako to tam prebieha?

Všetko o očkovaní. Ako vyzerá bežný deň vo vakcinačnom centre?
TASR/Radovan Stoklasa (ilu)

Na bratislavských Kramároch je očkovanie v plnom prúde už od pol ôsmej ráno. Denne tu zaočkujú približne 400 ľudí. „Od samotného vzniku nášho vakcinačného centra očkujeme vakcinačnou látkou Pfizer,“ hovorí zdravotná sestra, koordinátorka vakcinačného tímu. Okrem toho vo februári očkovali aj učiteľov prvou dávkou AstraZeneca, ale touto vakcínou už neočkujú, keďže bola presunutá do veľkokapacitných centier.

Primárne sa na Kramároch očkujú osoby prihlásené cez formulár, čo v súčasnosti predstavuje vekovú kategóriu 60+. Okrem toho preočkovávajú druhou dávkou ľudí, ktorí u nich dostali aj prvú dávku. Nechýbajú ani pracovníci zariadenia, ktorí prekonali koronavírus, nestihli sa zaočkovať v danom termíne a prekonali trojmesačnú lehotu od ukončenia karantény. Náhradníkmi sú chronicky chorí pacienti aj v nižších vekových kategóriách. Tí však musia byť zaregistrovaní cez formulár Univerzitnej nemocnice Bratislava, ktorí bol spustený jej stránke, no už do mesiaca bol zaplnený. Na očkovanie si so sebou musia doniesť aj potvrdenie od lekára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok