Lengvarský v TA3 načrtol, kedy by sme mohli mať súhlas k zmluve o Sputniku

TA3
21.4.2021 20:51

Nový minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, ktorý prevzal post po Marekovi Krajčím, chce zlepšiť fungovanie rezortu. Tím spolupracovníkov chce mať zložený z ľudí, ktorým dôveruje. Po výmene na poste štátneho tajomníka nevylúčil ani ďalšie personálne zmeny, no "masové čistky" nepredpokladá.

Lengvarský v TA3 načrtol, kedy by sme mohli mať súhlas k zmluve o Sputniku
TA3

Lengvarský chce na ministerstve spolupracovať s ľuďmi, ktorých pozná a verí im, chce tiež nastaviť trochu lepšie fungovanie organizácie celého rezortu. Na ministerstve skončil ako štátny tajomník Peter Stachura, ktorého nahradí vo funkcii Kamil Száz. "Nevylučujem, že bude dochádzať k ďalším výmenám, ale nepredpokladám nejaké masové čistky," povedal v relácii minister, ktorý bol hosťom relácie Téma dňa.

Lengvarský cíti podporu koaličných partnerov. Zatiaľ sa nestretol s kritikou alebo so spochybňovaním. S predsedníčkou zdravotníckeho výboru Janou Bittó Cigánikovou našli "spoločnú reč", hoci môžu mať na niektoré veci rozdielne názory. Verí, že spolupráca bude dobrá.

Minister rozumie tomu, že v čase, kedy Slovensko nemalo dostatok vakcín sa k nám vakcína vo viere pomôcť ľuďom a zrýchliť očkovanie dostala bez toho, aby to bolo dobre pripravené. Predpokladá, že súhlas so zverejnením zmluvy o nákupe Sputnika by Slovensko mohlo dostať v priebehu štvrtka alebo niekoľkých dní a zmluva bude zverejnená. "Zmluva nebola de facto utajená, nebola iba zverejnená," uviedol v relácii. Myslí si, že pri zmluve o Sputniku nebol použitý neštandardný proces.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok