PR správa

Vytvorte si ideálny a hlavne zdravý interiér. Máme pre vás niekoľko tipov

PR
21.4.2021 07:00

V poslednej dobe čoraz viac ľudí venuje pozornosť tomu, ako viesť zdravý životný štýl, trávi viac času športovaním a starostlivým výberom jedla. Veľmi často ale zabúdame na fakt, že veľký vplyv na našu fyzickú aj psychickú pohodu má práve naše okolie. Naše domovy a interiér, v ktorom trávime oveľa viac času ako v minulosti. Poďte s spolu s nami pozrieť na to, ako sa aj v tomto prostredí cítiť sviežo a zdravo a mať na život oveľa viac energie a chuti.

Vytvorte si ideálny a hlavne zdravý interiér. Máme pre vás niekoľko tipov
fizkes/Shutterstock.com

Veľmi veľa ľudí verí, že zdravý životný štýl je o neustálych obmedzeniach a nepohodlí. Pokiaľ ale správne využijete dostupné závesy a pánty, materiály, technológie, procesy alebo moderné postupy, vôbec to nemusí byť až tak náročné. A na základe našich tipov a odporúčaní sa o tom môžete veľmi rýchlo a jednoducho presvedčiť.

Vyberte si materiál, ktorý rozumie vám aj prírode

V súčasnosti je v interiérovom dizajne veľmi obľúbený nielen pre svoju prirodzenú krásu, ale aj vlastnosti. Drevo je veľmi odolné, má vynikajúce izolačné schopnosti, veľa vydrží a dá sa dobre tvarovať.

Pokiaľ sa nachádza v našom prostredí, je schopné vo výraznej miere ovplyvniť aj kvalitu a koncentráciu samotného vzduchu, čo pri súčasným opatreniach a obmedzeniach určite oceníte. Má nízku tepelnú vodivosť a nepredstavuje pre naše prostredie žiadnu záťaž.

Aj z týchto a mnohých ďalších iných dôvodov sa veľmi často používa pri samotnej stavbe domu. Preto, ak si chcete užívať tento komfort a výhody počas svojho života aj vy, popremýšľajte nad krásnym drevodomom.

Veľmi rýchlo sa montuje, poskytuje na bývanie potrebný komfort a tie najlepšie podmienky. Stačí sa o tom len presvedčiť.

Uprednostnite LED žiarovky

O navodenie správnej a zdravej atmosféry sa nestará len materiál, ale aj vhodné osvetlenie. Osvetlenie je predsa nálada i pohodlie. Ovplyvňuje to, ako produktívne pracujeme, ako sa dobre vyspíme a dokonca aj jeme. Platí to tiež za podmienok, že je funkčné, krásne a adekvátne priestoru.

Dopriať si takýto komfort je ale pre neustále sa zvyšujúce ceny energií pre mnohé domácnosti nereálne. V takýchto prípadoch si potom môžete pomôcť výberom efektívneho a šetrného osvetlenia. Stačí si zvoliť správne LED žiarovky a umiestniť ich do priestoru s rozumom.

Áno, s rozumom, pretože podľa staroindickej filozofie vám váš domov prinesie šťastie len vtedy, ak je správne usporiadaný.

Pozor na schody

Ak máte viacpodlažný dom, určite si dajte záležať aj na tom, ako a čím bude vybavené schodisko. Určite by malo byť bez množstva zbytočných doplnkov a vecí. Dajte si pozor na to, aby boli vaše moderné schody bezpečné a príliš sa na nich nekĺzalo. V bezpečnosti vám pomôže aj vhodné osvetlenie a správny obklad. Rovnako nezabúdajte ani na zábradlie, ktoré by malo byť nielen pohodlné, ale aj odolné. Pohodlie je závislé aj od toho, ako jednoducho sa schody udržiavajú v čistote, tak na to pri ich výbere myslite.

Vytvorte si ideálnu klímu

O tú sa postarajú nielen vhodne zvolené a bezpečné stavebné materiály, ale aj vždy čerstvý vzduch. Ten budete mať, ak si zaistíte dobré vetranie a zbavíte priestor nahromadených toxínov. Nezabudnite aj na vodný filtračný systém alebo adekvátne spôsoby jeho čistenia. Aj to, akú vodu vypúšťate do betónového septika, ovplyvňuje kvalitu vášho života a okolitého prostredia.

Dbajte na to, aby sa nikde v dome nehromadila ani prebytočná a nezdravá vlhkosť, čomu by ste sa   použitím kvalitných stavebných a izolačných materiálov mali vyhnúť. Pevne veríme, že sa vám to s našimi odporúčaniami podarí všetko hravo zvládnuť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok