Hrôzy, na ktoré nezabudnú. Starí rodičia týrali vlastné vnúčatá

TA3 TASR
20.4.2021 13:41

Za týranie vnúčat hrozí obom starým rodičom z Veľkej Lomnice v okrese Kežmarok sedem až 15 rokov za mrežami. Ako o tom informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku už vzniesol obvinenie voči 54-ročnému mužovi a rovnako starej žene za zločin týrania blízkej osoby a zverenej osoby.

Hrôzy, na ktoré nezabudnú. Starí rodičia týrali vlastné vnúčatá
facebook.com/policiaslovakia

Hovorkyňa opísala, že štyri maloleté deti vo veku štyri, šesť, osem a deväť rokov boli od leta 2019 súdom dočasne zverené do starostlivosti centra pre deti a rodiny. Občasne navštevovali miesto svojho trvalého bydliska, kde sa o nich „starali“ ich starí rodičia. Tí im však spôsobovali psychické a fyzické utrpenie.

V stave opitosti im opakovane odopierali jedlo, vulgárne im nadávali, bili ich a muž do nich hádzal aj kamene. Deťom spôsobili popáleniny na rôznych častiach tela, navádzali ich na pitie alkoholických nápojov a fajčenie cigariet,“ priblížila Ligdayová s tým, že ohavnosti sa vystupňovali počas pobytu maloletých u starých rodičov v období posledných zimných prázdnin. Podľa hovorkyne sú obvinení stíhaní na slobode, no ak sa im vina preukáže, hrozí im trest odňatia slobody až do 15 rokov.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok