Biden čoskoro navštívi Európu. Je tu šanca, že príde aj na Slovensko

TA3 TASR
19.4.2021 16:37

Biden by mohol na Slovensko priletieť už o dva mesiace, túto informáciu priniesol denník Pravda od predstaviteľa americkej diplomacie vo Washingtone, ktorý si želal zostať v anonymite. V Európe sú vraj dve možnosti, kam môže Biden zamieriť, a to do Bratislavy alebo na Balkán. Šanca Slovenska je vraj väčšia.

Biden čoskoro navštívi Európu. Je tu šanca, že príde aj na Slovensko
TASR/AP

Samotné rozhodnutie má závisieť aj od vývoja na ukrajinsko-ruských hraniciach. Biden by sa mal podľa nemenovaného zdroja zúčastniť na medzinárodnej konferencii GLOBSEC. „Ak prezident USA príde do Bratislavy, oznámime to slovenským orgánom do dvoch týždňov, čiže najneskôr okolo začiatku mája," uviedol.

Róbert Vass, šéf organizácie, ktorá konferenciu v Bratislave organizuje každý rok, reagoval s tým, že na udalosť sa vždy snažia prilákať silné politické mená z celého sveta. "Nakoľko potenciálna účasť významných politických špičiek podlieha diskrétnemu režimu, nemôžem preto potvrdiť ani vyvrátiť žiadnu takúto informáciu," reagoval. GLOBSEC je plánovaný v júni, Biden sa v tomto čase má zúčastniť summitu NATO, ktorý sa koná v Bruseli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok