Prezidentka prichytila Matoviča pri klamstve. Sputnik je pre neho hra, myslí si Šutaj Eštok

TA3 TASR
15.4.2021 21:21

Namiesto posilnenia očkovacej kampane sa sústredíme na to, kto je dobrý, a kto zlý. V relácii Téma dňa na to upozornil poslanec Vladimír Baláž, ktorý diskutoval s poslancom Matúšom Šutajom Eštokom. Ten si zase myslí, že Igor Matovič sa vakcínou Sputnik V a jej nákupom snažil prekryť svoje zlyhania, a že prezidentka Zuzana Čaputová odkryla jeho klamstvá.

Prezidentka prichytila Matoviča pri klamstve. Sputnik je pre neho hra, myslí si Šutaj Eštok
TA3

Namiesto aktívneho prístupu k očkovaniu sa podľa poslanca Baláža sústredíme na to, čo je Sputnik a kto je dobrý, a kto zlý. Baláž sa vyjadril aj k Zuzane Baťovej, riaditeľke Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv. Podľa neho z toho, čo sa komunikovalo na verejnosti, nevidí, že by urobila chybu. Okolo Sputnika je veľa chaosu, plno neprávd, hoaxov a politických záujmov, povedal. Podľa Baláža by Slovensko malo radšej zabrať v očkovacej kampani.

Ako uviedol poslanec Matúš Šutaj Eštok v relácii, Sputnik V bola podľa neho pre Igora Matoviča iba "akási hra", ktorou chcel prekryť jeho zlyhania. Šutaj Eštok ako príklad uviedol obdobie, kedy bolo Slovensko na vrchole rebríčka v počte obetí ochorenia Covid-19 na jeden milión obyvateľov.

Prezidentka Zuzana Čaputová podľa neho Matoviča prichytila pri klamstve. Verí, že aj napriek "zahraničným avantúram" Igora Matoviča, bude mať Slovensko dobré meno v zahraničí a slovenská diplomacia urobí všetko pre to, aby očistila meno Slovenska, a že ak Európska lieková agentúra udelí Sputniku V povolenie, budeme pre Rusko relevantným partnerom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok