Slovan prehral s obhajcom Gagarinovho pohára 2:3

SITA
7.10.2012 19:49

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy s obhajcom Gagarinovho pohára Dinamom Moskva 2:3. Bratislavčania prerušili sériu piatich domácich víťazstiev v KHL v rade.

Slovan teraz čaká šnúra štyroch zápasoch na ľadoch súperov, najbližší odohrá vo štvrtok 11. októbra v Nižnekamsku. Na ďalší domáci zápas nastúpi slovenský účastník KHL v utorok 23. októbra, keď privíta CSKA Moskva.

Oba góly Slovana proti Dinamu strelil Miroslav Šatan, na opačnej strane žiaril Alexander Ovečkin s bilanciou 1 gól, 1 asistencia.

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Góly: 28. Šatan, 55. Šatan (Bližňák, Sekera) - 6. Kokarev (Ovečkin, F. Novák), 15. Ovečkin (Anisin), 42. Šafigulin (Kvapil)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, rozhodovali: Belov, Gusev - Gordenko, Marfionov (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Slovan dostal hneď v úvode možnosť presilovej hry, ktorú nevyužil a prišiel trest. Janus vyrazil Ovečkinovu strelu len pred Kokareva, ktorý otvoril skóre. Prvý útok domácich mohol potom vyrovnať, ale obliehanie bránky nezakončil úspešne. V polovici prvej tretiny zastavila po individuálnej Šťastného akcii strelu Ölveckého pravá žŕdka. Dinamo podnikalo rýchle protiútoky, z ktorých neustále hrozilo Janusovi. V 15. min nabil Anisin pri presilovke Ovečkinovi, ktorý z ľavého kruhu na vhadzovanie strelou z prvej zvýšil na 2:0. Moskovčania pokračovali aj naďalej v aktivite a domáca obrana bola preťažená.

V úvode druhej tretiny sa rútil na Jeriomenka osamotený Sigalet, ale svoje sólo nezakončil. Hráči Dinama boli naďalej nebezpečnejší, domácich pribrzdili v aktivite dve prísne vylúčenia. Slovanu sa podarilo znížiť v oslabení, Šatanova bekhendová strela si v 28. min našla cestu pomedzi Jeriomenkove betóny do siete. Kapitán Bratislavčanov potom mohol vyrovnať v presilovke, jeho tvrdú strelu brankár Dinama zlikvidoval. Slovan si počas presilovky vytvoril veľký tlak, ale obrana Moskovčanov odolávala. Slovenský tím tlačil a snažil sa o vyrovnanie. Ölvecký poslal v 36. min puk do jazdy pre Šťastného, ktorého teč skončil na brankárovi hostí. Na opačnej strane spálil tutovku Kokarev, ktorého teč zlikvidoval pozorný Janus. V 39. min opečiatkoval Bližňákov pokus žŕdku bránky.

V úvode tretej časti hry sa najskôr ocitol v nájazde na Jeriomenka Vondrka, aby udrelo na opačnej strane. Janusom vyrazenú strelu Kvapila vrátil tvrdo pod hornú žŕdku Šafigulin. Oba tímy si potom vypracovali viacero možností na skórovanie. V 55. min dal Bližňák spätnú prihrávku Šatanovi, ktorý z prvej prekonal Jeriomenka. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale nevyšla im ani záverečná krátka hra bez brankára.

Zostavy:
Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Sekera, J. Tabaček, Švarný - Šatan, Bližňák, Vondrka - Dravecký, Kukumberg, Bartovič - Michel Miklík, Lipiansky, T. Mikúš - M. Daňo, Ölvecký, A. Šťastný - Kytnár
Dinamo: Jeriomenko - Graňák, F. Novák, Jalasvaara, Solovijov, A. Mironov, Gorochov, Barancev - Anisin, Gorovikov, Ovečkin - K. Volkov, Cvetkov, Kokarev - Kňazev, Babenko, Kasiančuk - Mosaľov, Šafigulin, Kvapil

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok