Lengvarský: Krajčího povolenie nebolo k Sputniku, ktorý máme

TA3 TASR
13.4.2021 16:40

Povolenie, ktoré k Sputniku V vydal bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí, nebolo vydané k vakcíne, ktorá sa nachádza na Slovensku. V utorok to na tlačovej konferencii povedal aktuálny šéf rezortu zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Na Slovensku sa podľa jeho slov nachádza jednodávkové balenie, no povolenie od Krajčího sa vzťahovalo na trojdávkové balenie. Lengvarský tiež doplnil, že prezidentku SR Zuzanu Čaputovú oboznámil so zmluvou od výrobcu ruských vakcín.

Šéf rezortu zdravotníctva tiež víta názor hlavy štátu, že žiadna vakcína nesmie rozdeľovať občanov Slovenska. "Súčasne vyslovila podporu v snahe ministerstva zdravotníctva a celej vlády zabezpečiť túto vakcínu a zabezpečiť jej používanie tak, aby žiadnym spôsobom neohrozila zdravie a bezpečnosť občanov," dodal.

Bývalý minister Marek Krajčí odobril povolenie na použitie 200.000 balení neregistrovanej vakcíny Sputnik V 1. marca. Podpísal ho v deň, keď spolu s vtedajším premiérom a súčasným ministrom financií Igorom Matovičom oznamovali, že Slovensko nakúpi dva milióny ruskej vakcíny a dorazila prvá dodávka. Skupinové povolenie na terapeutické použitie vakcíny platné do konca augusta je zverejnené na webe ministerstva zdravotníctva. Matovič pravdepodobne plánuje informovať o téme Sputnika V na tlačovej konferencii v stredu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok