Zber podpisov za referendum sa skončí o pár dní

TA3 TASR
13.4.2021 12:26

Zber podpisov na iniciovanie referenda o predčasných voľbách sa končí budúci piatok 23. apríla. TASR o tom informoval predseda petičného výboru Ervín Erdélyi.

Zber podpisov za referendum sa skončí o pár dní
SITA/Igor Kollárovics

Do budúceho piatka treba podľa Erdélyiho odovzdať podpisové hárky na adresu petičného výboru alebo ich priniesť ktorejkoľvek zo zúčastnených politických strán na ich zberné miesta. Následne odovzdá petičný výbor vyzbierané hárky Kancelárii prezidenta SR.

"Petícia za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách má jediný cieľ – dať ľuďom možnosť využiť svoje demokratické právo a odovzdať mandát na spravovanie Slovenska tým, ktorým dôverujú. Vláde Igora Matoviča totiž nedôverovalo až 83 percent občanov," skonštatoval Erdélyi. Petičné hárky sú na webe www.referendum2021.sk.

Petíciu za referendum iniciovali strany Smer-SD a mimoparlamentný Hlas-SD, pridala sa k nim aj neparlamentná SNS. Deklarujú, že má ísť o apolitické občianske referendum. Iniciatívu podporila aj Konfederácia odborových zväzov SR. Občanov sa chcú v referende pýtať, či súhlasia s tým, aby sa skrátilo ôsme volebné obdobie NR SR tak, aby sa parlamentné voľby vykonali do 180 dní odo dňa vyhlásenia výsledkov referenda. Na vyhlásenie referenda treba 350-tisíc podpisov od občanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok