V čase štrajku môže verejnosť využiť zadarmo zdieľané bicykle

TA3 TASR
12.4.2021 08:39

Počas hodinového ranného štrajku MHD v hlavnom meste SR Bratislave bude cestujúca verejnosť môcť využiť zadarmo kapacity zdieľaných bicyklov. Jeden z prevádzkovateľov bikesharingu touto formou reaguje na dopravné obmedzenia.

V čase štrajku môže verejnosť využiť zadarmo zdieľané bicykle
TASR/Jaroslav Novák (ilu)

"Umiestnili sme do celého mesta takmer 300 bicyklov, ktorými sa bude dať počas štrajku dopraviť po Starom Meste, Novom Meste, Petržalke, Ružinove, Karlovej Vsi a Dúbravke," informoval hovorca spoločnosti Rekola Martin Žarnovický. Vysvetlil, že na odomknutie bicykla je potrebné si siahnuť mobilnú aplikáciu, kde sa nachádza aj mapa staníc a bicyklov, ktoré si je možné požičať. "Bicykel sa odomkne automaticky po tom, ako si užívateľ naskenuje jeho kód cez mobil. Po jazde je možné bicykel vrátiť na ktorúkoľvek stanicu v Bratislave vyznačenú v mobilnej aplikácii," dodal Žarnovický.

V Bratislave a Košiciach môže byť mestská hromadná doprava v pondelok ráno na hodinu paralyzovaná. Vodiči tunajších dopravných podnikov sa totiž od 8.00 do 9.00 h zapoja do výstražného štrajku. Zástupcovia zamestnancov dopravných podnikov ním chcú upozorniť, že štát stále finančne nepomohol ich podnikom s výpadkom príjmov spôsobeným pandémiou nového koronavírusu a hrozí rušenie liniek MHD i prepúšťanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok