Kolíková obhajuje ústav, na ktorý pre Sputnik zaútočil Matovič

TA3 TASR
10.4.2021 16:34

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) sa postavila za Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL). Je potrebné ho chrániť, pretože sa správa zodpovedne, odborne a nezávisle. Ministerka to uviedla na sociálnej sieti. Zdôraznila tiež, že ŠÚKL chráni zdravie všetkých a robí tak preto, lebo má zdatnú šéfku, Zuzanu Baťovú.

Kolíková obhajuje ústav, na ktorý pre Sputnik zaútočil Matovič
TASR/Dano Veselský

"Chráňme našich ľudí zo Slovenska, ktorí sú odborne zdatní. Nemáme ich priehrštia. Chráňme ich, aby sme ako krajina boli úspešní, aby sme aktuálne dnes boli i zdraví," dodala Kolíková. Pripomenula, že len pár týždňov dozadu mali koaliční lídri na stole Memorandum dobrého vládnutia.

Kolíková tak reagovala na ministra financií Igora Matoviča (OĽANO), ktorý rokoval v Moskve o vakcíne Sputnik V, v piatok povedal, že Rusi sa cítia byť mimoriadne poškodení tým, že ŠÚKL zveril posúdenie vakcíny Sputnik V neregistrovanému laboratóriu, ktorého výsledky narušili reputáciu vakcíny po celom svete.

ŠÚKL deklaroval, že nebol nikým zodpovedným za dovoz vakcíny Sputnik V upozornený na to, že by malo testovanie v SAV údajne porušovať utajenú zmluvu s ruským výrobcom. Biomedicínske centrum SAV uviedlo, že realizovalo skúšky vakcíny Sputnik V na základe písomnej žiadosti bývalého ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok