Banská Bystrica nestačila na Senicu

SITA, TA3
6.10.2012 20:20

Dukla Banská Bystrica - FK Senica 1:2 (1:0).

Góly: 25. Ferenčík - 49. a 64. R. Blackburn, ŽK: 32. Poljovka - 76. Kalabiška, rozhodovali: Jaška - Súkeníková, Ádám, 1610 divákov 

Zostavy:

Banská Bystrica: Belic - M. Turňa, Poljovka, Chrappan (55. Marek Hlinka), Savič - Gyömbér - Rejdovian, Považanec, M. Pančík ml. - Ferenčík (76. Brašeň), Sachňuk (60. Slančík)

Senica: Švenger - Krajčík, Križko, Brabec, Wijlaars - T. Kóňa - Jaroslav Diviš (83. Varadi), Piroska, M. Babic (73. Kalabiška), M. Frýdek ml. - R. Blackburn (87. Diarrassouba) 

V úvodnej fáze to skúšal Banskobystričan Považanec z diaľky a tečovaná lopta tesne minula bránku. Mužstvá sa dlho akoby iba zoznamovali - produkovali nepresné prihrávky, defenzívy pracovali dobre. Prvá vážnejšia šanca znamenala aj premiérový gól, konkrétne v 25. minúte zásluhou rýchleho Turňu, ktorý unikol po pravej strane, prihral do šestnástky voľnému Ferenčíkovi, ten si loptu dobre spracoval a pred brankárom Senice Švengerom nezaváhal - 1:0. Od tohto momentu sa začal hrať lepší futbal, väčšia aktivita bola na kopačkách domácich hráčov. V 28. minúte z ľavej strany prenikol do pokutového územia Sachňuk, ale netrafil bránku. Záhoráci sa snažili vyrovnať po centrovaných loptách. Najbližšie mali ku gólu v 40. min po hlavičke Blackburna, Belic si s ňou však poradil.

Hosťom vyšiel vstup do druhého polčasu, keď ťažili z nekoncentrovanosti domácich v pokutovom území. Piroska v 49. min vystrelil spoza šestnástky a lopta prešla k ľavej žrdi k voľnému Blackburnovi, ktorý iba nastrčil nohu a vyrovnal. Seničania mohli ísť do vedenia v 54. min, tentoraz Diviš z ľavej strany prihral do ohňa, Piroska loptu posunul k Babicovi a ten vystrelil zo stredu šestnástky, ale Belic bol pozorný. Záhoráci to po hodine hry skúsili znovu z ľavej strany, opäť Diviš poslal loptu do malého vápna, Frýdek ju ešte jemne tečoval a Blackburn zblízka nemal problém skórovať - 1:2. Domáci potom na chvíľu pritlačili, ale vyloženú možnosť si nevypracovali. V závere síce Dukla mala prevahu, brankár Švenger však nemusel riešiť žiadnu nebezpečnú situáciu. 

Hlasy:

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Prvý polčas bol z našej strany podľa predstáv. Dostali sme sa do vedenia a utvorili sme si ďalšie možnosti, mali sme ich dotiahnuť. Žiaľ, druhý gól sme nepridali. V druhom polčase sme nepochopiteľnou nekoncentrovanosťou ľahko prišli o náskok a v závere sme už neboli schopní otočiť vývoj. Ochota nám nechýbala, ale prišiel kŕč, ktorý nám zväzoval nohy. Chýbala nám aj chladná hlava pri riešení situácií v šestnástke."

Zdeněk Psotka (tréner Senice): "V prvom polčase sme podali jeden z najslabších výkonov najmä v ofenzíve, keď sme boli absolútne neplodní v rozohrávke. Kazili sme veľa lôpt, nevyužili sme ani priestor z hľadiska brejkových situácií. Naši útočníci neuhrali žiadnu loptu. Mali sme iba jedinú šancu, keď po centri Brabca trafil Blackburn brankára. Druhý polčas bol z našej strany absolútne odlišný v zmysle pohybu, aktivity pri napádaní, dôrazu v osobných súbojoch a istej prechodovej fáze a presnosti. Za aktivitu v druhom polčase sme si zaslúžili obrat."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok