Krajniak je opäť ministrom práce. Čaputová mu pripomenula jeho dôležitosť

TA3
9.4.2021 09:36

Milan Krajniak sa vrátil do funkcie ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, z ktorej sám rezignoval v čase koaličnej krízy. Vymenovala ho prezidentka Zuzana Čaputová.

"Váš rezort je vo vláde kľúčový, môže zásadne ovplyvniť to, v akom stave vyjdeme z pandemickej krízy," uviedla prezidentka vo svojom príhovore. Slovensko podľa nej potrebuje silného ministra práce, ktorý bude zvládnutie krízy vnímať aj ako ľudskú výzvu.

"Ešte takto pred týždňom som neveril, že tu budem stáť. Definitívne som zmenil názor po stretnutí s pani prezidentkou," uviedol Krajniak tesne po vymenovaní do funkcie. Poďakoval sa za dôveru a pripomenul aktuálne výzvy, ktoré bude ako minister riešiť v najbližších dňoch - kurzarbeit a očkovanie v zariadeniach sociálnych služieb.

Krajniak pôsobil ako minister práce aj vo vláde Igora Matoviča. Počas vládnej krízy však podal demisiu. Jeho post zostal v novom kabinete Eduarda Hegera neobsadený. K vymenovaniu Jozefa Hlinku, o ktorom sa hovorilo ako potenciálnom nástupcovi, nedošlo. O Krajniakovom návrate informoval v stredu 7. 4. predseda hnutia Sme rodina a parlamentu Boris Kollár. Zohľadnili tak podľa jeho slov aj požiadavku prezidentky, aby rezort viedol v čase pandémie niekto, kto ho pozná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok