Matovič svojvoľnou cestou poprel Hegerovu autoritu, reaguje Hlas

TA3 TASR
8.4.2021 14:00

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zasiahol svojou cestou do Ruska do kompetencií ministra zahraničných vecí a ministra zdravotníctva. Zároveň úplne poprel autoritu nového predsedu vlády. Uviedla to mimoparlamentná strana Hlas-SD.

Matovič svojvoľnou cestou poprel Hegerovu autoritu, reaguje Hlas
TASR/Jakub Kotian

Hlas vyzýva premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) na okamžité zverejnenie zmluvy o nákupe a dovoze vakcíny Sputnik V. Verejnosť má podľa strany právo vedieť kto, kedy, za akých podmienok a v akom objeme zmluvu podpísal.

"Svojvoľná cesta Igora Matoviča do Moskvy a Budapešti potvrdzuje, že Slovensko dnes nemá vládu Eduarda Hegera (OĽANO), ale druhú vládu Igora Matoviča," tvrdí strana. Je podľa nej neprijateľné, aby sa dotknutí ministri a koaliční partneri tvárili, že Matovičov prístup je v poriadku.

"Igor Matovič chce naďalej vládnuť Slovensku ako sultán bez akýchkoľvek pravidiel a ďalej generovať konflikty vo vláde i v celej krajine," podotkol Hlas-SD. Situácia na Slovensku sa nemôže vyriešiť fraškou v podobe rekonštrukcie vlády, do ktorej sa vrátili všetci pôvodní ministri okrem Mareka Krajčího, konštatuje strana.

Minister financií Matovič sa vo štvrtok v Moskve stretáva s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrijevom. Rokovanie sa má podľa rezortu financií týkať vakcíny Sputnik V. "Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko," ozrejmilo ministerstvo.

"Nie som hovorcom ministrov, som premiér," komentoval Heger cestu ministra financií. Matovičova cesta do Moskvy je podľa neho "čisto technickou návštevou".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok