Stratégia testovania, odškodnenie prevádzok a uvoľňovanie. Sulík chce úpravu COVID automatu

TA3 TASR
7.4.2021 12:05

Strana SaS má tiež záujem na prehodnotení a zmene COVID automatu. Po rokovaní vlády to potvrdil líder liberálov, vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík. "Je tam dosť toho, čo možno vylepšiť," povedal o COVID automate. Ako príklad uviedol potrebu zosúladiť pravidlá pri maximálnom počte ľudí na jednom mieste.

Stratégia testovania, odškodnenie prevádzok a uvoľňovanie. Sulík chce úpravu COVID automatu
TASR/Jaroslav Novák

"Niekde je to na počet osôb na metre štvorcové, niekde percento naplnenia," pripomenul. Podľa jeho informácií sa ešte počas týždňa má uskutočniť pracovné stretnutie, ktoré sa bude aktualizácie COVID automatu týkať, za SaS sa ho majú zúčastniť Ján Oravec a Jana Bittó Cigániková. Sulík je za čo najskoršie uvoľňovanie opatrení.

"Teraz, keď čísla klesajú, je potrebné to urobiť čím skôr. Ale chápem aj druhú stranu a obavy z možného zhoršenia, resp. nástupu tretej vlny pandémie pri predčasnom uvoľnení," uviedol Sulík. Predmetom pracovného stretnutia má byť podľa jeho slov aj stratégia testovania, ale aj téma odškodňovania prevádzok zasiahnutých pandémiou.

Sulík tiež priznal, že za SaS a rezort hospodárstva bude chcieť pripomienkovať a aktualizovať programové vyhlásenie vlády. "Na koaličnej rade sme sa v utorok (6.4.) dohodli, že akékoľvek zmeny musia prejsť koaličnou radou, ideme preto spisovať tie naše pripomienky," povedal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok