Podľa Korčoka treba obnoviť dôveru vo vládu. Verí, že Lengvarský zapadne

TA3 TASR
7.4.2021 09:28

Je potrebné sa pozerať dopredu, no nemožno zabudnúť na chyby a omyly, ktoré sa stali. Pred prvým rokovaním vlády po rekonštrukcii kabinetu to povedal minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS). "Želám si, aby to bolo lepšie vládnutie, z môjho pohľadu ide o znovuzískanie dôvery občanov. Programové vyhlásenie vlády je dobré, teraz je preto dôležité, aby sme naplnili silný mandát, ktorý sme dostali vo voľbách," dodal šéf slovenskej diplomacie.

Podľa Korčoka treba obnoviť dôveru vo vládu. Verí, že Lengvarský zapadne
TASR/Jaroslav Novák

Vyjadril sa tiež k aktuálnej situácii na východnej hranici Ukrajiny a posilňovaniu ruských vojenských síl v území. "SR sa pripája k hlasom, ktoré vyjadrujú znepokojenie nad súčasnou situáciou na východe Ukrajiny," povedal Korčok. Chystá sa telefonovať so svojim ukrajinským náprotivkom, aby sa presne oboznámil so situáciou.

"V každom prípade sa musí jasne vysvetliť, aký je dôvod posilňovania ruských vojenských kapacít pozdĺž hranice s Ukrajinou," zdôraznil Korčok. Odpovedal aj na otázku aktuálneho stavu posudzovania vakcíny Sputnik V. Šéf slovenskej diplomacie sa odvolal na kompetentné orgány. "Verím, že čo najskôr rozhodnú," dodal.

Pred rokovaním vlády ešte zaželal veľa zdaru "novému v mančafte", ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému (nominant OĽANO). "Verím, že zapadne, dôležité je, aby sa mu darilo v jeho rezorte, ktorý čelí závažným výzvam," zdôraznil Korčok. Rokovanie vlády vedie prvýkrát oficiálne nový premiér Eduard Heger (OĽANO).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok