Krčméry o výbere vakcín: V lete by to už malo byť možné

TA3
6.4.2021 20:50

Či sme boli počas Veľkej noci skutočne disciplinovaní sa ukáže sedem až desať dní po sviatkoch, povedal v relácii Téma dňa vedec a lekár Vladimír Krčméry. Myslí si, že núdzový stav nebude ďalej potrebný, ak nájdu mechanizmus, ktorý napríklad umožní uplatniť prvky mobilizácie zdravotníkov.

Krčméry o výbere vakcín: V lete by to už malo byť možné
TA3

Stratégiu očkovania by mali prevziať veľké mestá alebo kraje, myslí si Krčméry. Ako pozitívny príklad uviedol Bratislavu a Košice. Pripomenul, že v Paríži sa chystajú očkovať na futbalovom štadióne, zatiaľ čo na Slovensku sa už takto vo veľkom očkuje.

Pripomenul, že Slovensko sa v súvislosti s očkovaním nachádza v "tej lepšej polovici". Nepozná krajinu, kde by sa očkovanie obyvateľstva nestretlo s chaosom a boli všetci spokojní. Upozornil, že podobná vakcinačná kampaň ako sa realizuje v rámci pandémie koronavírusu sa nekonala vo svete posledných 75 rokov.

Krčméry si vie predstaviť, že Slovensko bude schopné zaočkovať všetkých, ktorí budú mať o očkovanie záujem. V lete si už podľa neho budeme môcť vybrať konkrétne vakcíny, s ktorými sa budeme chcieť nechať zaočkovať. Ľudí zároveň poprosil, aby s očkovaním na leto nečakali a ak možnosť majú, nech sa dajú zaočkovať čo najskôr. Čím viac ľudí dostane aspoň prvú dávku, tým sa zníži mortalita, pripomenul. Nepozná prípad, kedy by bol niekto zomrel po prvej dávke. Niektoré štáty podľa neho vsadili práve na to.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok