V Maďarsku vzrástol záujem o očkovanie proti koronavírusu

TA3 TASR
6.4.2021 17:36

Už 3,8 milióna občanov Maďarska sa zaregistrovalo na očkovanie proti novému typu koronavírusu. Uviedla to v utorok v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová, podľa ktorej stúpol v uplynulých piatich týždňoch počet záujemcov o vakcínu o 1,5 milióna.

V Maďarsku vzrástol záujem o očkovanie proti koronavírusu
TASR/AP (ilu)

Müllerová podľa servera privatbankar.hu vyjadrila nádej, že sa bude dať dosiahnuť 70-percentná zaočkovanosť obyvateľstva. Podľa prieskumu Ústredného štatistického úradu z konca marca prejavilo záujem o vakcínu proti ochoreniu COVID-19 vyše 55 percent populácie tejto desaťmiliónovej krajiny, pričom 20 percent respondentov uviedlo, že sa v danej otázke ešte nerozhodlo.

Očkovanie proti vírusu SARS-CoV-2 pokračovalo v Maďarsku aj počas uplynulých veľkonočných sviatkov - prvú dávku vakcíny podali už 2.432.313 ľuďom, z ktorých 922.885 dostalo aj druhú dávku. Za posledný deň potvrdili v Maďarsku nákazu novým koronavírusom 1890 ľuďom. V súvislosti s ochorením COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje, zomrelo ďalších 170 pacientov, vďaka čomu sa celkový počet obetí koronavírusovej pandémie zvýšil na 22.098.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok