Česko otvára po víkende obchody s detským oblečením aj zoo

TA3 TASR
6.4.2021 16:22

V Česku sa od 12. apríla otvoria obchody s detským oblečením a obuvou, papiernictvá, čistiarne, práčovne, zámočníctva či farmárske trhy. Na Twitteri o tom v utorok informoval vicepremiér a minister priemyslu a obchodu Karel Havlíček.

Česko otvára po víkende obchody s detským oblečením aj zoo
TASR/AP (ilustračné)

Zoologické a botanické záhrady budú môcť od tohto dátumu taktiež obnoviť prevádzku vo vonkajších priestoroch. Kapacitu návštevníkov však budú musieť obmedziť na 20 percent. Podľa Havlíčka sa otvoria aj opravovne zariadení pre domácnosti i predaj náhradných dielov do automobilov.

Vláda tiež rozhoduje o návrate niektorých detí do škôl. Podľa návrhu ministrov školstva Roberta Plagu a zdravotníctva Jana Blatného by sa od pondelka 12. apríla mali do škôl vrátiť žiaci prvého stupňa, ale na rotačnom princípe. To znamená, že by sa školáci po týždňoch striedali. K tomuto plánu má však výhrady premiér Andrej Babiš.

V krajine je podľa údajov z utorka rána hospitalizovaných 5709 pacientov, pričom 1291 z nich je v ťažkom stave na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Pozitívne bolo od začiatku pandémie testovaných 1.555.245 ľudí a koronavírusu podľahlo 27.169 osôb. V ČR bolo celkovo podaných vyše 1,8 milióna dávok vakcín proti novému koronavírusu. Obe dávky dostalo 583.388 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok