Na západe Nemecka uvoľňujú opatrenia, ľudia však potrebujú rýchlotesty

TA3 TASR
6.4.2021 11:29

Sársko ležiace na západe Nemecka ako prvá zo 16 nemeckých spolkových krajín začalo v utorok s uvoľňovaním pandemických opatrení, informovala agentúra DPA.

Na západe Nemecka uvoľňujú opatrenia, ľudia však potrebujú rýchlotesty
TASR/AP

V rámci modelového projektu môžu od utorka opäť fungovať vonkajšie priestory reštaurácií, kiná, divadlá, koncertné sály, fitnescentrá a tenisové haly. Návštevníci sa však pri vstupe budú musieť preukázať negatívnym rýchlotestom na ochorenie COVID-19, ktorý nie je starší než 24 hodín. Na otvorenom priestranstve sa môže stretávať až desať osôb.

"Po roku pandémie musíme myslieť na viac než len zatváranie a obmedzenia," povedal sársky premiér Tobias Hans. Sedemdňový priemer počtu prípadov na 100.000 obyvateľov je v Sársku stabilne pod úrovňou 100 a v nedeľu dosiahol 88,2. Tento ukazovateľ bol jednou z podmienok na uvoľnenie opatrení, píše DPA.

Viacerí nemeckí politici a experti sa kriticky vyjadrili k uvoľňovaniu opatrení v Sársku v období, keď počty prípadov nákazy v Nemecku stúpajú, pripomína DPA. Nemecká kancelárka Angela Merkelová ho označila za "veľmi odvážne".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok