Severnú Kóreu na olympiáde neuvidíme, bojí sa koronavírusu

TA3 TASR
6.4.2021 08:20

Kórejská ľudovodemokratická republika sa nezúčastní na tohtoročných olympijských hrách v Tokiu (23. júla až 8. augusta). Národný olympijský výbor o tom rozhodol 25. marca pre obavy o bezpečnosť športovcov v súvislosti s pandémiou koronavírusu. K absencii KĽDR sa zatiaľ nevyjadrili predstavitelia izolovanej krajiny ani organizačný výbor podujatia v japonskej metropole.

Severnú Kóreu na olympiáde neuvidíme, bojí sa koronavírusu
TASR/AP (ilu)

KĽDR dosiaľ oficiálne neoznámila ani jeden prípad ochorenia COVID-19, podľa pozorovateľov sa tam však koronavírus objavil. "Kórejská ľudovodemokratická republika sa rozhodla nezúčastniť sa na 32. olympijských hrách, aby ochránila svojich športovcov pred globálnou zdravotnou krízou," citovala juhokórejská agentúra Yonhap z oznámenia na webstránke, ktorá informuje o športe u severného suseda.

Na ZOH 2018 v Pjongčangu hrala spoločná reprezentácia hokejistiek z Kórejskej republiky a KĽDR a pred odložením OH 2020 sa zjednotený tím plánoval aj pre ženský basketbal, ženský pozemný hokej, veslovanie a džudo. Bolo by to prvýkrát, čo by obe krajiny súťažili pod jednou vlajkou v letnej verzii OH.

V roku 2018 sa jednotný tím v ženskom basketbale, veslovaní a kanoistike predstavil na Ázijských hrách v Indonézii, kde získal jednu zlatú a dve bronzové medaily.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok