POČASIE: Slnko ostane skryté za mrakmi, hrozí aj sneženie

TA3 TASR
6.4.2021 07:08

Oblačno až zamračené a na väčšine územia sneženie alebo snehové prehánky, v nižších polohách aj dážď. Popoludní miestami polooblačno.V horských oblastiach ojedinele snehové jazyky. Ojedinele poľadovica. Denná teplota od -1 st. na severe do 8 stupňov na juhu. Severozápadný vietor do 35, v nárazoch do 70 km/h.

Situácia

Cez našu oblasť postupuje smerom na východ studený front. Za ním sa v studenom vzduchu do strednej Európy od západu rozširuje výbežok vyššieho tlaku.

Predpoveď počasia

Oblačno až zamračené a miestami snehové prehánky alebo sneženie, v nížinách aj zmiešané zrážky. V horských oblastiach ojedinele tvorba snehových jazykov. Popoludní na západnom a strednom Slovensku premenlivá oblačnosť. Ojedinele poľadovica. Veľmi chladno. Najvyššia denná teplota 3 až 8, v Žilinskom, Prešovskom kraji a na Horehroní väčšinou okolo 1 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -7 stupňov. Severozápadný až severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 18 m/s (65 km/h). Na hrebeňoch hôr nad cca 1500 m n.m. búrlivý vietor až víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 3, na východe do 8 mm / do 8 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok