Bez kontroly cez hranice neprejdete. Pozrite sa, čo všetko nás čaká cez sviatky

TA3 TASR
31.3.2021 15:41

Polícia počas veľkonočných sviatkov v termíne od 1. do 5. apríla zintenzívni kontroly zamerané na dodržiavanie opatrení prijatých pre pandémiu. Na hraniciach bude nepretržite kontrolovať všetkých prichádzajúcich. Policajti i vojaci budú nasadení aj na hranice okresov. Zároveň bude polícia realizovať dopravné kontroly. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Bez kontroly cez hranice neprejdete. Pozrite sa, čo všetko nás čaká cez sviatky
TASR/Jaroslav Novák

Policajti budú vykonávať nonstop kontroly na všetkých otvorených hraničných priechodoch s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom a Českom. Zamerajú sa na dodržiavanie povinností po vstupe na Slovensko.

"Skontrolujú posádky všetkých osobných motorových vozidiel, vozidiel hromadnej dopravy a peších cestujúcich, ktorí budú prichádzať na územie Slovenskej republiky," upozornila hovorkyňa. Uzavreté hraničné priechody budú policajti naďalej monitorovať.

Sprísnia sa aj kontroly na hraniciach okresov. Policajti sa zamerajú najmä na tzv. čierne okresy. "Do opatrení nasadíme maximálny počet policajtov v uniformách aj v civilnom oblečení. Pomáhať im budú aj príslušníci Ozbrojených síl SR," spresnila Bárdyová. Polícia zároveň poznamenala, že nepoľaví ani v dopravných kontrolách. Eliminovať chce najmä vodičov pod vplyvom alkoholu či inej návykovej látky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok