Heger zhodnotil svoje šance na čele vlády. Ako to vidí s Matovičom?

TA3
31.3.2021 13:20

Budúci premiér Eduard Heger verí, že si s rozhádanou koalíciou poradí. V novej vláde si doterajší minister financií vymení stoličku s expremiérom Igorom Matovičom, predsedom hnutia OĽANO. Matovič podľa neho v novej pozícii nebude mať problém.

Heger zhodnotil svoje šance na čele vlády. Ako to vidí s Matovičom?
TASR/Pavel Neubauer

Vládna koalícia pôsobila počas krízy nezmieriteľným dojmom. Zvládne ju budúci premiér udržať? "Keby som tomu neveril, nešiel by som do toho," povedal Heger v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo. Zároveň zdôraznil prínos šéfa hnutia OĽANO, ktorý "bojoval desať rokov proti mafii" a dokázal vo voľbách minulý rok poraziť šéfa Smeru Roberta Fica. Heger trvá na tom, že Matovičova demisia je "veľkým štátnickým gestom".

Heger uznal, že jeho úloha na čele vlády nebude ľahká, ale politika je podľa neho "umenie možného". Zdôraznil zodpovednosť k občanom, hnutie OĽANO získalo v parlamentných voľbách od ľudí silný mandát a teraz podľa Hegera nesmie zlyhať.

Matovič už podľa Hegera s najdôležitejšími oblasťami na ministerstve financií prišiel do kontaktu. Podieľal sa najmä na daňovo-odvodovej reforme. Heger si myslí, že šéf OĽANO v novej funkcii nebude mať problém.

Heger sa vyjadril aj k uzneseniu, na základe ktorého bude možné počas sviatkov navštíviť kostoly „s cieľom individuálnej duchovnej starostlivosti“. Nejde podľa neho o žiadne otváranie kostolov. Trvá na tom, že uznesenie vyšlo z návrhu konzília odborníkov a hlavný hygienik SR Ján Mikas ešte konkretizuje, ako presne budú kostoly pre veriacich fungovať.

Prezidentka Zuzana Čaputová v utorok 30. marca poverila zostavením novej vlády Eduarda Hegera. Urobila tak po tom, ako prijala demisiu doterajšieho premiéra Igora Matoviča a tým aj celej vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok