Panika v Prahe, dodávka narazila do aút a zranila viacero ľudí

TA3 TASR
31.3.2021 11:57

V blízkosti pražskej Vojenskej nemocnice v stredu dodávka narazila do niekoľkých áut a následne zrazila viacerých ľudí na zástavke električky. Pražskí záchranári na sociálnej sieti informovali, že po nehode ošetrili päť ľudí.

Panika v Prahe, dodávka narazila do aút a zranila viacero ľudí
TASR/AP

Príčina nehody bola bezprostredne neznáma. Spravodajský server Novinky.cz uviedol, že vodič dodávky mal podľa polície aj svedkov zdravotné problémy. Záchranári na miesto poslali štyri sanitky a vrtuľník.

"Na mieste bolo celkovo päť zranených osôb. Do vojenskej nemocnice boli prevezení dvaja pacienti - jeden vo vážnom stave, druhý mal poranenie hlavy a dolnej končatiny," uviedla hovorkyňa záchranárov Jana Poštová. Dodala, že v inej nemocnici boli hospitalizovaní traja ľudia s menej vážnymi zraneniami.

Hovorkyňa polície Violeta Siřišťová potvrdila, že vodič dodávky mal s najväčšou pravdepodobnosťou zdravotné problémy. "Vošiel do protismeru, následne nabúral do troch áut a zrazil niekoľko ľudí na zastávke," priblížila, pričom podľa nej zranenia utrpel aj vodič dodávky. Jeho dychová skúška bola negatívna.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok