Ústavný súd rozhoduje o núdzovom stave. Máme aj plán B, hovorí Remišová

TA3 TASR
31.3.2021 09:22

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) sa vyjadril aj k očakávanému verdiktu Ústavného súdu v prípade núdzového stavu. Naď verí, že verdikt potvrdí opodstatnenosť prijatia núdzového stavu z dôvodu ochrany zdravia a života.

"Verím, že to bolo všetko v súlade s ústavou. Možno nám súd dá nejaké usmernenia smerom do podobných situácií v budúcnosti," povedal Naď. Poukázal aj na to, že núdzový stav prijímali aj iné krajiny. Podpredsedníčka vlády a ministerka pre informatizáciu Veronika Remišová (Za ľudí) k stanovisku Generálnej prokuratúry uviedla, že rezort spravodlivosti k tomu posielal vyjadrenie.

Poznamenala, že časť pripomienok GP SR bola viac politického ako právneho charakteru. Podľa nej by sa GP SR nemala vyjadrovať k politickým alebo epidemiologickým argumentom. "Rozhodnutie Ústavného súdu budeme plne rešpektovať," povedala. Poukázala na to, že je pripravený aj plán B.

Pri núdzovom stave je podľa Remišovej vždy potrebné očakávať riadne odôvodnenie, epidemiologické zdôvodnenie situácie, prečo je potrebné núdzový stav ešte prijať a predlžovať. "Verím, že sa podmienky natoľko zlepšia a zlepšujú, že to bude naposledy," povedala pred rokovaním vlády. Dúfa, že núdzový stav už nebude potrebné predlžovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok