Pizza pieckou krízu nevyriešia, tvrdí o konflikte v koalícii Blaha

TA3
30.3.2021 20:45

Štyri týždne koalícia trýznila Slovensko infantilnými hádkami, povedal v relácii Téma dňa v utorok poslanec Ľuboš Blaha. Vyriešenie vládnej krízy označil za frašku. Martin Klus priznal, že časť verejnosti očakávala, že niektorí lídri koaličných strán už nebudú súčasťou budúcej vlády. Hráme s kartami, ktoré máme, povedal Klus v Téme dňa.

Pizza pieckou krízu nevyriešia, tvrdí o konflikte v koalícii Blaha
TA3

Podľa Blahu sa nevyriešili problémy medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom. "Chú teraz povedať, že jedným šmahom to celé vyriešia, dajú si pizza piecku a bude všetko v poriadku?" pýtal sa v úvode relácie Blaha. Klus dúfa, že s Eduardom Hegerom príde zmena štýlu vládnutia aj komunikácie. "Slovensko už nepotrebuje, aby sme jatrili ďalšie rany," komentoval situáciu okolo demisie Martin Klus, štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí.

Klus verí, že komunikačné oddelenie bude s novým premiérom aktívnejšie, a bude nové opatrenia vysvetľovať zrozumiteľnejšie. V porovnaní s okolitými štátmi sme nemali také šťastie, britská mutácia k nám prišla o čosi skôr, pripomenul Klus. Verí, že vláda bude môcť prísť po Veľkej noci s návrhom na uvoľňovanie opatrení.

"Mať na čele človeka s povahou klauna nie je počas pandémie možné," vyjadril sa Ľuboš Blaha, ktorý povedal, že Igor Matovič odišiel presne, ako očakávali - "do roka a do dňa je preč". Nominácie na ministrov zdravotníctva a práce považujú v Smere za veľmi nešťastné. Blaha vníma posledné udalosti ako krehké a nebezpečné. Myslí si, že "je tam veľmi veľká nášľapná mína v rámci dohody, ktorú urobili členovia vládnej koalície". OĽANO utŕžilo podľa neho neuveriteľnú potupu.

Blaha zopakoval, že ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje Igora Matoviča za ministra financií, tak Smer bude informovať európskych ministrov financií o tom s kým "majú dočinenia". Európske štáty sú podľa Klusa informované o vnútropolitických problémoch. Demisiu Matoviča Klus označil aj za istý "pud sebazáchovy" po tom, ako hnutiu OĽANO začali klesať preferencie verejnej mienky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok