Matovič vo vyhlásení po demisii: Prosím o odpustenie všetkých chýb

TA3 TASR
30.3.2021 16:37

Bol to síce len jeden rok, ale cítim sa akoby ich bolo desať, povedal vo svojom prejave po odovzdaní demisie do rúk prezidentky Zuzany Čaputovej Igor Matovič. Poďakoval sa svojej rodine, ale aj budúcemu premiérovi Eduardovi Hegerovi.

Matovič vo vyhlásení po demisii: Prosím o odpustenie všetkých chýb
TASR/Pavol Zachar

Matovič sa vo vyhlásení poďakoval svojej manželke Paulíne, deťom Rebeke a Kláre a svojej mame. Povedal, že to bol najťažší rok od druhej svetovej vojny. Matovič požiadal o odpustenie všetkých chýb, ktoré za posledný rok spravil.

"Bol to síce len jeden rok, ale cítim sa, akoby ich bolo desať. Bol to najťažší rok pre Slovensko od druhej svetovej vojny a prežil som ho v jedných topánkach, ale aj s jedným svedomím a s jediným cieľom chrániť životy a zdravie ľudí," skonštatoval odchádzajúci premiér Matovič.

Heger, ktorý má prevziať premiérsky post, sa zase poďakoval Matovičovi hneď na úvod svojho prejavu a pripomenul Matovičove protikorupčné aktivity. "Igor, tak ako sme to spolu ťahali za jeden povraz, verím, že budeme pokračovať aj naďalej pre Slovensko," povedal designovaný premiér. Ako Heger pripomenul, šéf hnutia OĽANO dostal do vienka pandémiu, no neodstupuje pre vraždy ani korupciu, ale aby priniesol pokoj a nádej pre Slovensko.

"Nebojte sa, dobre bude, a Edovi môžete určite veriť," rozlúčil sa vo vyhlásení Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok