Romney si po debate v prieskume výrazne polepšil

TA3
5.10.2012 08:48

Americkí prezidentskí kandidáti pokračujú po prvom televíznom dueli v maratóne predvolebných mítingov. Šéf Bieleho domu Barack Obama pritvrdil a na stretnutí s voličmi v Denveri ostro kritizoval televízne vystúpenie republikána Mitta Romneyho.

Film o zásahu proti bin Ládinovi odvysielajú dva dni pred voľbami

Film dramatizujúci smrť Usámu bin Ládina odvysiela televízna stanica National Geographic Channel v premiére budúci mesiac - len dva dni pred prezidentskými voľbami v Spojených štátoch. Televízia vo štvrtok oznámila, že film Seal Team Six: The Raid on Osama bin Laden (Jednotka Seal 6: Zásah proti Usámovi bin Ládinovi), produkovaný spoločnosťami The Weinstein Co. a Voltage Pictures, odvysiela v nedeľu 4.

novembra. Voľby v USA, vrátane prezidentských, v ktorých sa Barack Obama uchádza o opätovné zvolenie v súboji s republikánom Mittom Romneym, sa uskutočnia 6. novembra.
Harvey Weinstein, spoluzakladateľ spoločnosti Weinstein, patrí k popredným osobnostiam získavajúcim financie pre Obamovu kampaň, ktorá prezentuje bin Ládinovo zabitie pri akcii špeciálnych jednotiek v Pakistane v máji 2011 ako príklad prezidentovho vodcovstva, informovala agentúra Associated Press (AP).

National Geographic Channel si zvolil termín premiéry filmu v rámci kampane odštartovania svojej jesennej sezóny, uviedol prezident televízie Howard T. Owens. "Harvey určite neurčuje program našej stanice," zdôraznil Owens s tým, že jeho televízia nie je politická. Zohľadnila však želanie Weinsteina o premiéru pred konkurenčnou snímkou o pátraní amerických jednotiek SEAL po vodcovi teroristickej organizácie al-Káida.

Film Zero Dark Thirty režisérky Kathryn Bigelowovej a scenáristu Marka Boala, ktorí získali Oscarov za film Smrť čaká všade o amerických vojakoch v Iraku, sa má dostať do kín koncom roka. Seal Team Six mal pôvodne tiež smerovať do kín, pokým si ho televízia nezaistila pre seba.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok