Sulík si myslí, že s Hegerom má nová vláda šancu vydržať až do riadnych volieb

TA3
30.3.2021 12:39

Kríza trvala dlho, no zmeny boli nevyhnutné, inak by sa vrátil "Smer a Smer dva". V diskusnej relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo to povedal exminister hospodárstva Richard Sulík (SaS), ktorý by sa na svoj post mal čoskoro vrátiť v rekonštruovanej vláde na čele s novým premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

Sulík si myslí, že s Hegerom má nová vláda šancu vydržať až do riadnych volieb
TASR/Jakub Kotian

"Pod vedením Eduarda Hegera máme reálnu šancu dotiahnuť to do riadnych parlamentných volieb. Môžeme tak urobiť ešte kopec správnych a rozumných rozhodnutí pre ľudí," myslí si šéf Slobody a solidarity. "Dohody neboli dodržiavané a preto sme skončili tam, kde sme skončili. Teraz sme urobili hrubú čiaru a aj Igor Matovič ustúpil zo svojich požiadaviek. Teraz je iba nás, aby sme dokázali fungovať," zdôraznil.

Sulík chce problémy riešiť diskrétne, za zatvorenými dverami a neotravovať nimi verejnosť. Považuje to zlé pre obidve strany. Na myšlienku šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej, ktorá navrhla prijímať návrhy na rokovaní vlády konsenzom miesto hlasovania, nemá jednoznačný názor, podľa neho by prichádzala do úvahy aj skúška tohto systému, "napríklad po dobu troch mesiacov".

Zatiaľ nie je jasné, či nový vládny kabinet spoznáme ešte pred sviatkami. Sulík predpokladá, že prezidentka Zuzana Čaputová by novú vládu mohla vymenovať ešte tento týždeň, konkrétne vo štvrtok. Takisto nevedel povedať, či sa rokovanie novej vlády pod vedením Hegera uskutoční ešte tento týždeň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok