Milan Krajniak sa rozhodol, v novej vláde už nebude

TA3 TASR
29.3.2021 18:59

Milan Krajniak nebude súčasťou novej vlády Eduarda Hegera. Potvrdil to na sociálnej sieti. V čase koaličnej krízy podal demisiu na poste ministra práce.

Milan Krajniak sa rozhodol, v novej vláde už nebude
TASR/Pavel Neubauer

"Po dôkladnom zvážení som sa rozhodol, že nebudem členom vlády E. Hegera. Aj preto, že som dal demisiu s vedomím, že podávam demisiu a nie ako “vydierku” s tým, že sa okamžite “hlásim do služby”. To je moja reflexia posledných týždňov," uviedol na sociálnej sieti. Eduardovi Hegerovi v pozícii premiéra však želá všetko dobré a v parlamente chce jeho vládu podporovať.

Zdôraznil, že sa nemôže tváriť, že sa nič nestalo. Za aktuálnu situáciu podľa neho nie sú zodpovední len Igor Matovič a Marek Krajčí (obaja OĽANO). "Za situáciu vo vládnej koalícii i na Slovensku sú minimálne rovnakým dielom zodpovední aj ďalší," podotkol. Necháva preto na nich, aby voči sebe vyvodili zodpovednosť, urobili sebareflexiu, a prípadne zvážili, že sa vymenia alebo zmenia.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala 17. marca Krajniakovu demisiu. Ten svoje rozhodnutie označil za krok, ktorý má demonštrovať snahu Sme rodina o čo najskoršie ukončenie koaličnej krízy. Demisiu premiéra Igora Matoviča prijme hlava štátu v utorok (30. 3.) o 11.00 h.

Zostavením novej vlády poverí Eduarda Hegera, súčasného vicepremiéra a ministra financií. Matovič v nedeľu (28. 3.) informoval, že sa má pre vyriešenie koaličnej krízy na poste premiéra vymeniť s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako nového designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok